Mit kell tenned, ha súlycsökkenést tapasztalsz, de fáradságos?

A puha bőr három összetevőből áll – zsír, laza bőr és laza izom. A gyakorlat enyhítheti a zsírt és a laza izmokat, de a bőr sokkal nehezebb a megszabadulni. A bőr eltávolításához orvosi beavatkozásra van szükség. Azonban a zsírok elvesztése és az izmok felépítése segít a bőrnek egy kicsit szilárdabbá válni.

A szervezet a túl kalóriát zsírként tárolja. Minél több zsírt tárolnak, annál több zsírsejtet termelhet a tested. Az egyén nemétől és genetikájától függően ezek a zsebkendők általában a középső rész, a csípő és a fenék körül helyezkednek el. Nagy mennyiségű súlycsökkenés után ezek a zsebkendők nehezen elveszíthetők, mert még mindig több zsírsejtet tartalmaznak. A műtét mindig egy lehetőség.

Nem ritka, hogy a flab zsebében még súlyos fogyás után is fennállnak. A zsírleszívás a minimálisan invazív sebészeti eljárás, amely segíthet enyhíteni ezeket a zsebeket. A zsírleszívás egy csillapítóval történik, amely a zsír zsebéhez közeli apró bemetszésen keresztül szívja ki a zsírt. A zsírleszívás eltávolítása csak kis mennyiségű zsírt távolít el, hogy megakadályozza a bőr elcsúszását.

Ahogyan a személy súlyt szerez, a bőrének bőrsejtjeinek hozzáadásával elkezdi nyújtani a bőrét. Ezek a bőrsejtek nem tűnnek el, amikor elkezdesz fogyni. A felesleges bőr továbbra is jelen van még a túlsúly elvesztése után is. Ez a bőr a bőre puha felhajtásává válik. Ha a bőr jó rugalmassággal rendelkezik, ezek a hajtások minimálisak, de ha a bőr rugalmassága rossz, észreveheti a felesleges bőr jelentős felépülését.

A felesleges bőr megakadályozható a súlycsökkenés stabil mértéke mellett. A testsúly-ellenőrzési információs hálózat szakértőinek túlzottan gyorsnak tartják azokat a súlycsökkenéseket, amelyek átlagosan hetente több mint két fontot tesznek ki. Ha egy hét alatt több mint 3 fontot veszít, több mint egy hete is növeli az epekövek kockázatát, és a WCIN azt is jelenti, hogy napi kevesebb, mint 800 kalóriát tartalmazó étrend növelheti a szívbetegség kockázatát. A stabil és tartós fogyás lehetővé teszi, hogy a bőr lassan összehúzódjon, és megtartsa rugalmasságának legnagyobb részét. Ha a laza bőr már jelen van, műtétre van szükség. Az abdominoplasztika eltávolítja a laza bőrt a középső részéből. A comb emelés olyan eljárás, amely eltávolítja a felesleges bőrt a combod körül. Ezeket az eljárásokat általános érzéstelenítéssel végzik. Ez alatt az eljárás során nagy bemetszések készülnek, majd a felesleges bőrt levágják. Ezek az eljárások 2-4 órát tartanak. Az ilyen eljárás teljes helyreállítása három-hat hónapig tart.

Zsír

Fat Pocket Reduction

A bőr túlzott

Megelőzés és kezelés