Nyúlik vissza a hátfájás megkönnyebbüléséhez

Ha a felső hát és a nyak fájdalma van, az esélye az, hogy a fájdalmat szűk izmok okozzák. Ha túl hosszú ideig ülsz egy helyszínen – vagy üldögélsz, vagy előre ugrálsz – még a gyakorlás egyes formái is, az izmaid fájóvá válhatnak. Ha felső hátfájdalmat tapasztal, akkor a felső izmaid megnyújtása segít.

A vidámság

Üljön be egy kényelmes székbe, amint a karjaid lógnak az oldaladon. Egyenesen le kell ülnie a vállakkal, közvetlenül a csípőjénél. Emelje fel mindkét karját a fejedre egyidejűleg, miközben a könyökét egyenesen tartja. Tartsa ezt a szakaszt 10-20 másodpercig, és térjen vissza a kiindulási helyzetbe. Ismételje meg a 10-15 ismétlés napi 1-3 alkalommal.

Vállpengés Squeeze

Ülj vagy állj a vállán közvetlenül a csípőddel és a gerinceden. Nyomja meg a könyökét a test mögött, hogy a lehető legközelebb hozza a vállpengéket. Tartsa öt másodpercig és engedje el. Ismételje meg 10-szer. Úgy érzed, hogy húzod a felső hátsó izmokat, miközben megpróbálod összekapcsolni a vállpengéket ezzel a gyakorlattal.

A pillangó

Ez a gyakorlat ülve vagy állva lehet végrehajtani. Helyezze bal kezét a bal vállára és jobb kezét a jobb vállára. Mindkét tenyerének lefelé kell lennie, és a vállán kell nyugodnia. Hagyja a kezét a helyén, és próbálja meg összehajtani mindkét könyökét a teste előtt. Érezni fogod a felső hátsó nyakát. Tartsa ezt a szakaszt néhány másodpercig, majd lazítson. Ismételje meg 10-15 alkalommal, és naponta egy-három készletet hajtson végre.

Trunk rotáció

Üljön az ágyra, egy asztalra vagy egy székre, a hátsó egyenes és a lábad közvetlenül a csípőd előtt, mindkét lábával a padlón. Helyezze bal kezét a jobb vállára és jobb kezét a bal vállán. Kezdje elfordítani a felsőtestét először balra, majd jobbra. Kezdjenek enyhe forgatásokkal, és nagyobb forgatásokat hajtsanak végre, mivel a felső hátuk izmai fellazulnak. Ismételje meg 10-szer mindkét oldalon.