Ráncok a nyak bőrén

Ha aggódsz, hogy a nyakán levő ráncok életciklust jelentenek, akkor pihenhet. A ráncok kialakulásának megértése és a külső megjelenés minimalizálása érdekében megakadályozhatja, hogy a nyaki ráncok ne legyenek idősebbek, mint amennyit csak akar. És ha napi bőrápolón keresztül megkerüled a nyakadat, most már jó alkalom arra, hogy elkezdd a nyakadat a mindennapi tisztításod és hidratálás során.

A ráncos bőr okai

Az érzékeny nyak bőrének számos okból hajlamos lehet a ráncok. Az életkor, természetesen, fontos szerepet játszik az összes ráncban, beleértve a nyakán lévőeket is, magyarázza a CNN Health. A napsugárzás évei is hozzájárulhatnak a nyakán levő ráncokhoz. Ha dohányzik, valószínűleg nagyobb valószínűséggel alakul ki a ráncok a CNN Health szerint.

Ismerd meg az alapokat

A ráncok akkor keletkeznek, amikor a bőr kötőszövete és az alatta lévő zsírlerakók elkezdenek romlani, ami rések keletkeznek, ahol károsodás következett be, magyarázza a CNN Health. A bőr felső rétege beleesik ezekbe a résekbe, ráncokat okozva. Ha a bőre száraz, az életkorral összefüggő olajtermelés lelassulása vagy az életmóddal kapcsolatos károk miatt, a ráncok még észrevehetőbbé válnak. Mivel a nyakán lévő bőr vékony és finom, sokkal hajlamosabb a ráncokra, mint a testének testrésze, annál erősebb bőrrel.

Ráncok és öregedés

A nyakán levő ráncok nem veszélyesek, de rájuk nézve régen ránézhet. Ha aggódsz a megjelenésed miatt, ütemezzen egy találkozót egy bőrgyógyászral, aki ki tudja értékelni a bőrét és ajánlást tesz a kezelésre. Ha a ráncokat sötét foltok kísérik, kérjen egy dermatológust, hogy győződjön meg arról, hogy nem rákos.

Hatékony megelőzési technikák

Az egyetlen leghatékonyabb módja annak, hogy megakadályozzuk a nyakán a ráncokat, gondoskodjon róla, hogy a napi fényvédő rendjét beillessze a nyakába és a mellébe. A nyak különösen érzékeny a napfénnyel szemben, ami elszíneződést és bőrrángást, valamint ráncokat okozhat. Mindennap széles spektrumú fényvédőt használjon SPF 15 vagy annál magasabb koncentrációban, hogy segítsen leküzdeni a ráncok megjelenését.

Racionalizálja a bőrápolást

Ahhoz, hogy a meglévő ráncokat kevésbé észrevehetővé tegye a nyakába, kétlábú megközelítésre van szükséged – mondja Leslie Baumann, a Miami-i Egyetem Miller School of Cosmetic Dermatology igazgatója a Good Housekeeping magazinnak. Használja az erőteljes retinoid krémet éjszaka a kollagén termelés és a sejtforgalom stimulálására, és antioxidáns-gazdag nappali hidratálót használva a hidratálás fokozására és a bőrsejtek felhalmozódására, hogy kevésbé hajlamosak a megereszkedésre. Ha komolyabb beavatkozásra van szüksége, a lézeres kezelések csökkenthetik a nyaki ráncok megjelenését néhány ember számára.