Sampon teszi a hajam puffadt

A klórról a páratartalomra, az élet sok dolog pusztítást okoz a haján. A sampon nem lehet ezeknek a dolgoknak egyike. Ha a hajad puffadt a sampon után, valószínűleg túl sokat mosol. Ráadásul a zárak mosása után is ugyanolyan fontos, mintha mossa meg.

Sampon kevesebb

A haj túlzott mosása eltávolítja a létfontosságú olajokat a fejbőrtől. Ezek az olajok a haj fényét és csillogását, és csökkenti a rettegett haj puff. Ha nagyon száraz haja van, akkor hetente egyszer megcsinálja a sampont. Ha a haj zsíros, mossa minden más napot. Ha nem vagy biztos abban, hogy pontosan hol van a hajad a száraz / zsíros hajszálakra, kérdezze meg a frizurát, vagy próbáljon ki különböző mosási menetrendet, hogy megtudja, mi működik a legjobban az Ön számára. Nem mosható napokon, érjen el egy száraz samponnal vagy nedvesítse a haját, és frissen szagló zárakra engedje be a kondicionálót.

Ugorj a törülközőre

Ha hajad hajlamos a frizzásra, ne törölje szárazra. A törülközők tele vannak statikus anyagokkal, amelyek közvetlenül a hajra szállnak. Ahelyett, hogy egy törülközővel száradna, használjon egy régi pamut pólót, hogy összenyomjon – soha ne dörzsölje! – a hajadból származó víz. Szárazon szakaszosan, egy marék egy időben. A puffadékonyság leginkább csökkentése érdekében minden hajszálat csak egyszer száraz, és hagyja, hogy a levegő a többit leállítsa.

Termékek

Puff hajlamú hajra olyan termékekre van szükség, amelyek nedvességet, nem szárazságot biztosítanak. A választási lehetőségek közé tartozik a hagyaték-kondicionáló és az olaj. Ha olajot használ, egy kicsit hosszú utat megy. Kezdje néhány cseppet, és szükség szerint többet használjon. Sokféle olaj fog működni, beleértve a jojoba, kókuszdió, olíva, édes mandula, levendula és monoi. Válasszon egy könnyű olajat, amellyel élvezheti az illatát. Alkalmazásához nedves hajból induljon, és masszírozza az olajat a fejbőrbe. Ha a hajad rendben van, állj meg itt. Ha közepes vagy vastag szőrrel rendelkezik, folytassa és alkalmazza a középső tengelyt és a tippeket. Ha a hajad durva, masszírozzuk a fejbőrről és egészen a tippekig.

Styling

Ha puffadt szőrszálat szenved, minimálisra illeszkedjen. Hajszárító, hajvasaló, lapos vasaló és egyenletes hajkefe teszi a hajat szárazabbá és törékenyebbé, és növeli hajlamát a puffadásra. A haj természetes állapotba hozásához, ha kondicionálót vagy olajat adtál, “fésülje” az ujjaival, és lazán lófarabba húzza, hogy kiszáradjon. Ez megtartja a haj természetes hullámait vagy fürtjeit, de nem teszi lehetővé, hogy a haj kiáradjon. Ha a hajszála majdnem megszáradt, vegye le a lófarokról, és ujjaival megtörje, és szükség esetén egy kis szabadidős kondicionálót ad hozzá.