Séta és csípő fájdalom

Ha csípős fájdalmai vannak a gyaloglás során, számos oka lehet. Néha a fájdalom csak a csípőpontban érezhető, de a láb vagy a hátsó rész hátra is kiterjedhet. A fájdalom lehet éles és intenzív, vagy leírható achy és széles körben elterjedt. Az egyik oldalon vagy mindkét oldalán érezhető. A hosszan tartó gyaloglás rosszabbá teheti.

Okoz

A csípőízületi gyulladás és az ízületi gyulladás gyakori oka a csípő fájdalmának. Súlyos ízületi gyulladás esetén a fájdalom, melyet gyaloglás közben érezhet, még akkor is eltarthat, ha abbahagyja és leül. Néha a fájdalom rosszabbodik, ha túl hosszú vagy éjszaka ül, amikor az érintett csípőre fekszik. Az ízületi gyulladás akkor következik be, amikor a porc elhasználódik, és a nyers csontokat csont nélkül hagyja. A bursitis az a irritáció, amelyet a bursa gyulladása okoz, egy kis zselészerű zsák, amely a csípő csontja és az alatta lévő lágyrészek és izmok közötti párnáként hat. Egyéb okok lehetnek tendinitis, törzs vagy fojtás, vagy isiász.

szempontok

Ha meglátogatja az egészségügyi szolgáltatót, akkor szeretné tudni, hogy a fájdalom egy vagy mindkét oldalon van-e, ha máshol fájdalma van, ha a fájdalom hirtelen vagy lassan kezdődött, ha esése vagy sérülése volt Hogy jobban vagy rosszabbá tegye a fájdalmat. Azt javasolhatja, hogy a csípő röntgenfelvételei szükségesek, tanácsot adjanak az over-the-counter gyógyszereknek, vagy receptet adjanak gyulladáscsökkentő gyógyszerekre.

Kockázati tényezők

A csípőgyulladás és az ízületi gyulladás kockázati tényezői közé tartoznak az ismétlődő stressz vagy túlzott sérülések, a csípő sérülései, a gerincbetegség, mint például a scoliosis, a lábhosszúság különbségei, korábbi műtétek vagy csontpótlások és kalcium-lerakódások. Az ismétlődő sérülések hosszabb ideig futhatnak, kerékpározhatnak vagy állhatnak. A csípő sérülése a csípőcsontok lecsuklásából, a csípő csontjaiból vagy az egyik oldalról hosszabb ideig tartó fekvéshez vezethet. Míg a burzitisz bárkit érinthet, gyakoribb a nőknél és a középkorú vagy idős embereknél.

Megelőzés

A megelőzés célja, hogy irányítsa a viselkedést és a tevékenységeket, amelyek ronthatják a gyulladást. Az ismétlődő tevékenységek elkerülése, amelyek a csípőre és a testsúlycsökkentésre feszültek, hatékonyak a fájdalomcsökkentésben. Győződjön meg arról, hogy a cipő megfelelően illeszkedik, és konzultáljon egy cipőbe illő szakértővel vagy orthopedistával, hogy fontolja meg az orthotics használatát, ha eltér a lábhosszban. A lábak és a csípő izmainak rugalmasságának és rugalmasságának fenntartása segít enyhíteni a kényelmetlenséget.

Figyelem

Forduljon egészségügyi szolgáltatójához, ha a csípő fájdalma korlátozza a mindennapi tevékenységeket, vagy akadályozza a lábad emelését vagy mozgatását. Ha a csípő fájdalma a pihentetés alatt folytatódik, és nem gyógyítja meg, akkor más kezelésekre is szükség lehet.