Stretching és erősítő gyakorlatok az orzibialis szindróma számára

Az Iliotibial szalag-szindrómát vagy a futó térdét a térd külsõ fájdalma jellemzi, az orbita zenekar vagy az IT sáv közelében, ugyanazon a területen. A kezelés magában foglalja az IT sávot célzó gyakorlatok terjesztését és megerősítését, valamint egyéb beavatkozásokat, amelyek segítik a kellemetlen érzést és a gyulladást. Forduljon egy fizikus terapeutához, hogy meghatározza, mely gyakorlatok a legmegfelelőbbek az Ön számára.

Az állandó lábszárnyú szakasz az IT sávot célozza meg, és így segíthet az izotibialis szindróma tüneteinek kezelésében. Álljon fel egyenesen a lábaddal a vállszélességtől, majd az érintett lábát a másik mögé húzza, és a lábát a lábfejre helyezze a padlóra. Helyezze a kezét ugyanarra az oldalra, mint a sérült lábad a csípőjén, majd húzza le a törzsét ugyanabba az irányba, amíg gyengéd nyúlványt nem érez. Tartsa ezt a pozíciót 10-30 másodpercig. Nyújtsa be az ellentétes lábat is, ha kívánja, az izmok egyensúlyának előmozdítása érdekében.

A lejtős lábszárnyú szakasz az alternatív változat alternatívája. Próbálja mindkettőt meghatározni, ami a leghatékonyabb az Ön számára. Üljön egyenesen a lábaidhoz, és nyissa előre a padlót, majd átsétál a fájdalmas lábad a másik felett, és helyezze a lábát a földre a térdén kívül. Helyezze a kezét ugyanazon az oldalon a padlón a háta mögött, majd az ellenkező kézzel húzza a térdét a testére. Csúsztassa a törzsét az érintett lábához egy időben, hogy elmélyítse a nyújtást, majd tartsa legalább 10 másodpercig.

Az IT sáv és más térdszerkezetek segítik a térdízület stabilizálását a súlyt hordozó tevékenységek során, így az egyik lábon történő kiegyenlítés hatékony módja a terület megerősítésének, ha az azotibialis szindrómában szenved. Kezdjünk úgy, hogy a szokásos napi tevékenységeink során kiegyensúlyozzuk az érintett lábát, például a fogak fogmosását, a haj fésülését vagy az étel elkészítését. Fokozatosan növelje az időt három vagy több percig. Tartsa és mozog egy kosárlabda vagy futball-labda különböző irányokban, vagy ismételten ugrál egy teniszlabda a padlóról vagy a falról, miközben egyensúlyba hozza a nehézséget.

Az oldalsó lábemelési gyakorlatok az IT sávot célozzák az izomzatával együtt, amely elrejti a csípőízületét, vagy a lábát oldalirányban mozgatja a test középvonalától távol. Hazudjon a sérült lábával ellentétes oldalon lévő falhoz, az alsó könyökére támaszkodva. Hajlítsa le alsó térdét, és helyezze lábát a fal aljához, és tegye fel a felső térdét, helyezze hátra a lábát a falhoz. Csúsztassa felfelé és lefelé a felső lábát a falon, tartsa a lábujjait lefelé. Bokacsontot viseljen az extra ellenállás érdekében, ha kívánja.

Álló láb-keresztirányú nyújtás

Ülő ülő keresztmetszet

One-Leg Balance Exercise

Oldalsó lábemelő