Súlyemelés és golfozó könyök

A golfozó könyökénél a fájdalom és a gyengédség jellemzi a könyök belsejében vagy kívül. A mediális epicondylitis tipikusan a golfhoz kapcsolódik, de sok golfozó is észlel tüneteket az oldalsó epicondylitis vagy a tenisz könyök miatt. Ezek a tünetek az ujjak és a csukló hajlításában részt vevő izmok túlzott használatából származnak. A Nemzeti Erő-és Kondicionáló Egyesület kijelenti, hogy a fájdalom kezdeti jelei között fontos, hogy csökkentsük a tevékenységet, és hajtsunk végre olyan nyújtó és rehabilitációs súlyemelő gyakorlatokat, amelyek javítják az Ön állapotát.

Anatómia

A könyök egy olyan ízület, amelyen a humerus, az ulna és a sugárcsontok találkoznak. A humerus alján található csontos dudorok epicondyle-k. A középső epicondyle a könyök belső oldalán helyezkedik el, míg a laterális epicondyle a könyök külső oldalán helyezkedik el. Az alkarban lévő izmok az összehúzódáshoz és a csukló kiterjesztéséhez kapcsolódnak. Az izmok túlhasználata gyulladást és apró könnyeket okozhat az ínben az epicondyle-ben, ami a könyöket körülvevő fájdalmat okoz.

Hatások

Számos tünet társul ehhez a feltételhez. Olyan fájdalmat is jelenthetnek, amely a könyökén kezdődik és az alkarra terjed. Vagy a könyök középső vagy oldalirányú oldala érzékeny lesz az érintésre. A könyökkel járó mozgások fájni fognak, és a Titleist Performance Institute szerint az állapot még rosszabb is lehet, ha a kezét alvás közben a fej alá helyezi. Ha epicondylitis kialakult, ne feledje a RICE protokollt. Pihenjen, jégre fújja, összenyomja a területet egy kötéssel, hogy megakadályozza a duzzanatot és emelje fel a karját ülő vagy fekvő helyzetben.

szempontok

A csukló flexorok és extenzorok túlzott használata és állandó ismétlődő mozgása epikondilitist okoz. A golf gyakorlása után a csukló és az alkarok nyújthatják az izmokat, amelyek ellenkező irányba használják őket. A súlyemelés szintén előnyös az ilyen típusú sérülések kialakulásának megelőzésében. Használjon könnyű súlyokat, hogy megerősítse az izmokat, amelyek rugalmasan és kiterjesztve a csuklóját is. Ez segíteni fog az esetleges izom-egyensúlytalanságok leküzdésében az alkaron, ami a túlzott használat miatt kialakulhat.

Megoldás: Golfer könyöke

Tartson egy könnyű súlyzót a kezedben, és a könyökét 90 fokos oldalra helyezte. Kezdje a tenyerével felfelé, és forgassa el a kezét, hogy a tenyér lefelé nézzen. Ismételje meg és hajtson végre három 10 ismétlést. A következő gyakorlat ugyanolyan helyzetben kezdődik, mint az előző gyakorlat, kivéve, ha a csukló oldalirányban áll a hüvelykujjával. Tartson egy súlyzót és hajlítsa a csuklót a hüvelykujjával a mennyezet felé, és engedje vissza a kiindulási helyzetbe. Ne mozgassa az alkart ebben a gyakorlatban. Csinálj három 10 ismétlést.

Megoldás: Tenisz könyök

Ülj le vagy térdelj le egy súlyzópad előtt. Pihenő alkarok a padon tenyérrel lefelé és könyök hajlott, csak a csukló és a kezek lógnak a szélén. Tartsa a könnyű súlyt a kezében, és lassan emelje fel és lefelé a kezét a csukló felfelé és lefelé hajításával. Ne emelje fel az alkart az asztalról. Csinálj három 10 ismétlést. Ezután hajtsa végre ezt a gyakorlatot a tenyerekkel szemben is.