Súlyos fájdalom az ujjak nyújtásakor

Ha ujjait ismétlődően mozgatja, normális, ha fájdalmat érez, amikor kezét nyújtja, de ha a fájdalom súlyos és gyakran előfordul, forduljon egészségügyi szakemberhez. Számos olyan körülmény van, amely ilyen fájdalmat okozhat, és minden állapotnak megvannak a saját kezelései és terápiái, ha nem gyógyulnak.

Az alkarból a kezébe juttatott középérzet veszélybe kerül, ha ismétlődő kézmozdulatokkal, például gépeléssel, varrással és különböző sportágakkal foglalkozik. Ez a gyakori panasz az úgynevezett carpal tunnel szindróma, és ez vezet égető, viszketés, zsibbadás és a fájdalom a kezed és a csuklóját, néha rosszabb, amikor megnyújtja az ujjait. Orvosa az ultrahangot az idegi medianól is kiválaszthatja annak meghatározásához, hogy van-e karpantalan alagút szindrómája.

Az ujjak osteoarthritisa egyre nő, annak köszönhetően, hogy több ember naponta órákat tölt be gépeléssel, szövegekkel és számítógépes játékokkal. Az osteoarthritis fájdalmas, csontos deformitást okoz az ujjcsuklókon, és bár nincs gyógymód, számos gyógyszer és terápia áll rendelkezésre a tünetek enyhítésére. Amikor orvoshoz fordul az ízületi gyulladás gyanúja miatt, jegyezzen fel egy listát az Ön által szedett gyógyszerekről, valamint részletes információkat a tüneteiről és a családtörténetről.

Ha az ujjaidban fájdalmat érez, ha nagyon hideg vagy érzelmi érzés, akkor Raynaud jelensége lehet, amelynél a véredény-spasmák blokkolják a vér áramlását az ujjaihoz. Hideg stimulációs tesztre és érrendszeri ultrahangra van szükség a diagnózishoz. A dohányzás és a koffeinfogyasztás szűkíti a véredényeit, így ezek a legjobb megoldás, ha Raynaud jelenségét tapasztalja. Mindig viseljen kesztyűt, vagy használjon törülközőt a fagyasztott tárgyak kezelésekor, de forduljon orvoshoz, mert az állapot komplikációkhoz vezethet, mint például a gangréna, a fekélyek és a lassan növő szegek, a MedlinePlus szerint.

Az ismétlődő törzs sérülése, vagy az RSI, szintén azzal jár, hogy ismételten mozgatja a kezét ugyanúgy. Fájdalmat, zsibbadást és bizsergést okoz a kezében vagy az érintett területeken. Az RSI honlapja, az RSIpain.com azt sugallja, hogy azáltal, hogy órákon át mozgásban tartja és nem ül ugyanabban a testtartásban, segíthet az RSI elleni küzdelemben. Rendszeres szünetet tartson, és öt percenként rázza fel a kezét. Tartsa a könyökét annyira közel a derekához, amennyire csak lehetséges, így nem érheti el messzire a billentyűzet érintését. Pihentesse kezét az ölében, amikor nem gépelt, vagy nem használt az egeret.

Carpalis alagút szindróma

osteoarthritis

Raynaud jelensége

Ismétlődő törzs sérülés