Szabályok a társkereső és házasság Kínában

Ha a munka vagy a meghosszabbított utazás a családodat Kínába érinti, fontos, hogy a kínai szokásokról alapos ismeretekkel rendelkezzen és arról, hogy ezek a szokások eltérnek az amerikai szokásoktól. Ez különösen fontos, ha tinédzser gyerekek vannak, mert a kínai társkereső és házassági szokások nagyon különbözhetnek az Egyesült Államokban lévőkétől.

Nincs alkalmi találkozó

Az amerikai tinédzserek olyan társkultúra-kultúrára használatosak, ahol egyik partner sem tekinti a házasságot mindaddig, amíg mindkét partner sokkal idősebb. Sok amerikai tinédzser vár több embert, mielőtt egy emberrel letelepedne, és tinédzser éveik során randevúznak, elsősorban szórakoztatónak. A pekingi és sanghaji városokban egyes fiatalok követik a nyugati szokásokat. Szinte mindenütt máshol Kínában a hagyományos viselkedési szokások érvényesülnek. A társulás egy udvarlás egyik formája, és nem véletlen. A hagyományos kínai kultúrában a fiúk és a lányok egy csoport társadalmi környezetben kerülnek bemutatásra. Egy lány csak beleegyezik abba, hogy egy fiúval egy esedékessé váljon, ha hajlandó lenne megfontolni a házasságot.

Konzervatív vámhatóságok

A nemi szerepek iránti elvárások sokkal konzervatívabbak a hagyományos kínai kultúrában, mint az amerikai kultúrában. Ha egy amerikai fiú kínai vacsorára vacsorázik, és nem fizet az étkezésért, a helyiek meg fogják tekinteni, hogy elvesztette az “arcát” vagy a társadalmi státuszt, és szegény társkereső jelöltként tekintik őt. Hasonlóképpen kedvezőtlenül tekinthetjük meg egy olyan lányt, aki vacsorázik egy kínai fiúval, és felajánlja, hogy fizet az ételért vagy “menjen hollandra”. A szeretettel kapcsolatos nyilvános megjelenések sokkal kevésbé gyakoriak a kínai kultúrában, és a kínaiak ezeket a sokkal komolyabb érzelmeket fejezik ki. Ha meghívást kaptak arra, hogy találkozzanak a dátum szüleivel, akkor ez egyenértékűnek tekinthető egy elkötelezettséggel.

Szex és házasság

A szex nem mindig könnyű téma a tizenévesekkel, de ha a tinédzser szexuálisan aktív vagy szexuálisan aktív, akkor fontos, hogy megértsék, milyen különbségek vannak a szexi elvárásokkal Kínában, mint otthon. Mivel a társkeresés a hagyományos kínai kultúrában a házasság előfutára, az alkalmi szex fogalma idegen, kivéve a nyugati fiatalok körében a legnagyobb városokban. Egy hagyományos, kínai viselkedésű kínai lány nem feltétlenül akarja megvárni, amíg a házasság a barátjával szexelni fog, de úgy véli, hogy a szex ugyanolyan, mint egy házassági ígéret.

Egyéb hagyományok

Kína nagyon nagy ország, több száz különböző regionális etnikai csoporttal. Minden etnikai csoportnak megvan a maga szokása és hagyománya a társkeresésről és a házasságról, amelyek közül egyesek jelentősen eltérhetnek a többségi kínaiakétól. Például a Moniba etnikai csoport tagjai még mindig követik a szokásokat, ahol egy nő két vagy több férfinak házasodik. A legtöbb kínai nemzetiségi kisebbség hagyományosan nem a saját csoportjukon kívül esik vagy házasodik, de tisztában kell lennie azzal, hogy a szociális szabályok eltérhetnek egymástól. Attól függően, hogy hol vagy.