Tca héj vagy glikolikus héj

Ha simább, fényesebb, fiatalabb kinézetű, kozmetikai műtét nélküli bőrt keres, kémiai hámlasztás lehet opció. A különféle típusú hámlasztókkal azonban tudni lehet, hogy mi a legjobb a bőrén, és az Ön által elért eredmények zavarosak lehetnek. Triklór-ecetsav vagy TCA, a hámok mélyebb hatásokat váltanak ki, és hosszabb visszanyerési idők vannak, mint a glikolikus héjak.

TCA Peel

A TCA héjak célja a bőr közepes mélységű rétegének elérése. Gyakran használják finom felületi ráncok, felületes foltok, pigmentproblémák és sekély hegek kezelésére. A TCA héjak agresszívabbak, mint a glikolikus héjak, de nem olyan invazívak, mint a fenolhéjak. Az eljárás csak 10-15 percet vesz igénybe, de a napi expozíciót néhány hónappal később korlátozni kell az új bőrréteg védelme érdekében.

Glikolos peel

A glikolikus héjak a kémiai héjak enyhébb formájává válnak, amely elsősorban a bőr felületének leginkább áthatol. Ezek eltávolítják a foltokat, felderítik a bőrt, elhalványulnak a napfoltok, elrejti a pattanások hegeket és csökkenti a finom vonalak és ráncok megjelenését. Mivel enyheek, a glikolikus héjak kevesebb helyreállítást igényelnek. A legjobb eredményeket többszörös hámlás végrehajtása után érik el.

Gyógyulási idő

A glikolikus peelingek enyhe természete miatt gyakorlatilag nem áll rendelkezésre a helyreállítási idő. Enyhe irritáció jelentkezhet a bőrön, de ez nem lesz elegendő a szokásos napi tevékenység megzavarására. A TCA-peelingek azonban 3-7 napot vehetnek igénybe az új bőrréteg kialakulásához, és 14 napig a gyógyulási folyamat befejezéséhez.

Költség

A glikolikus hámlasztás egyenként 150-300 dollárra tehető, hat hetente ismétlődően. Az otthoni változatok is használhatók, bár az eredmények általában nem olyan jóak, mint a professzionális kezelések. A TCA hámlások pricierek, 1000 dollárért és 2000 dollárért kezelésenként. Az eljárásokat két-három hónaponként ajánlják.

szempontok

Mivel a mikrodermabrázió és a kémiai hámlasztások mind mélyen hámlasztják a bőrt, azokat nem szabad egyidejűleg használni. Forduljon orvoshoz, mielőtt bármilyen kémiai héjat használna. Csak képzett kozmetikai bőrgyógyászok és plasztikai sebészek vezethetnek mélyebb kémiai hámláson keresztül, mivel fájdalomcsillapító kezelést igényelhetnek a kényelmetlenség megkönnyítésére. Mindig kerülje a napot a kémiai hámlás után, és naponta használjon napvédőt. Kövesse a bőrtoktató útmutatásait és figyelmeztetéseit, hogy ne okozzon károkat a bőrén.