Teafaolaj visszahúzódó ínyekhez

Ha gyomorfekélye van, lehet, hogy fogágybetegsége van, amelyet periodontális megbetegedésnek is neveznek. A teafaolaj olyan gyógynövényes gyógyszerkészítmény, amelyet néha az ilyen típusú fogászati ​​betegségek kezelésére ajánlottak az olaj antibakteriális hatásai miatt. Mielőtt elkezdi használni a teafaolajat, hogy segítsen kezelni a felszabaduló ínyt, forduljon orvosához vagy fogorvosához, hogy megvitassák a gyógyszer biztonságát és hatékonyságát.

Azonosítás

A MayoClinic.com szerint felszabaduló ínyek a túlzott plakk és a baktériumok felszaporodását okozzák a szájban. Ezek a fogászati ​​állapotok gyakran gyulladásos gyulladást okoznak, hozzáteszi a University of Pittsburgh Medical Center. A visszahúzódó íny mellett olyan tünetek is jelentkezhetnek, mint a gyengéd íny, rossz lehelet, laza fogak és a gumi elszíneződése.

Funkció

Úgy tűnik, hogy a teafaolaj antimikrobiális hatású, amely megöli a gombás, vírusos és bakteriális szervezeteket, mondja a University of Pittsburgh Medical Center. A teafaolaj terpenoidokat tartalmaz, köztük a cineol és a terpinene-4-ol, amelyek hatékonyan felszámolják az antibiotikum-rezisztens baktériumokat is, jegyzi meg a Michigan Egyetemi Egészségügyi Rendszer. Bár a gyógyszert történelmileg használják a sebfertõzések megelõzésére vagy megszabadulására, az újabb felhasználások közé tartozik a különféle fogászati ​​problémák kezelése vagy megakadályozása.

felhasználások

A periodontális megbetegedések potenciális kezelésén túl a teafaolaj egyéb fogászati ​​állapotokat is kezelhet, mint a toll és az orális herpesz fertőzések, a University of Pittsburgh Medical Center szerint. A teafaolaj kezelheti a halitózist – krónikus rossz leheletet – a túlzott baktériumok miatt a szájban, mondja a Michigan Egyetem Egészségügyi Rendszer. A teafaolaj segíthet a korpásodás, az atléta lábának, az aknének, a fejlécek, a sebek és toenail gombás fertőzések, valamint a vaginitis, az élesztő fertőzések és a krónikus candidiasis kezelésében. Egy széles körben elfogadott orvosi kutatás nem támogatja a teafaolaj használatát az orvosi vagy fogászati ​​állapotok kezelésére és megelőzésére.

Adagolás és alkalmazás

A fogorvosi állapotok és a tünetek, mint a visszahúzódó íny, a legjobb, ha a teafaolajat gél formájában használják, mondja a Pittsburgh-i Egyetem Orvosi Központja, vagy fogkrém vagy orális öblítés formájában. Fogászati ​​és szájon át történő alkalmazás esetén szájöblítőszert használhat, amely 5 százalékos hígítású teafaolajat tartalmaz, és 1 evőkanál öblít. A megoldás napi négyszer, jegyzi meg a University of Michigan Egészségügyi Rendszer. Mielőtt használná a teafaolajat a visszahúzó fogak kezelésére, forduljon orvosához vagy fogorvosához a megoldás erejéért és alkalmazásáért, amely megfelel az adott esetnek.

Figyelem

Soha ne nyelje le a teafaolajat, mert az illóolaj súlyos egészségügyi problémákat okozhat, mint az idegkárosodás, figyelmeztet a Michigan Egyetem Egészségügyi Rendszerére. Szintén néhány embernek allergiás reakciója lehet a teafaolajra, ezért azonnal forduljon orvoshoz, ha olyan tüneteket tapasztal, mint viszketés, gyulladás, kiütés vagy légzési nehézség. A teafaolajnak ösztrogénszerű és tesztoszteron gátló hatásai lehetnek, és egy vizsgálatban a mellnagyobbodást egy fiúk csoportjában okozták, mondja a Pittsburgh-i Egyetem Orvosi Központja. Ne használjon teafaolajat, mielőtt először beszélne orvosával ezekkel és más egészségügyi veszélyekkel kapcsolatban.