Tréner versus kerékpár

Az igazi kerékpárosok számára kevés dolog helyettesíti a távolsági lovaglás élvezetét és fizikai elégedettségét kültéri pályákon vagy utakon. Az időjárás azonban gyakran nem biztonságos vagy kényelmetlen vezetési körülményekhez vezet, így a helyhez kötött kerékpárok vagy kerékpáros oktatók jó lehetőségeket kínálnak a kondicionált tartózkodáshoz, miközben az elemek védettek. A beltéri gyakorlatok mindkét típusának erőssége és gyengesége van.

Különböző funkciók

A gyakorlott kerékpárok szabadon álló gépek – gyakran elektronikus mérőeszközökkel és ellenállókontrollokkal – lehetővé teszik a kerékpárosok számára, hogy kilométerenként mozogjanak a mérföldek nélkül. Ezeket gyakran a tornateremekben és az egészség klubokban találják, mint a kardiovaszkuláris mozgás lehetőségét. A kerékpáros oktatók ugyanazt a koncepciót mutatják be a helyhez kötött lovaglásnak, de lehetővé teszik a kerékpárosok számára a tényleges kerékpár használatát a beltéri edzés során. A trénerek a kerékpár hátsó kerekét felhúzják, és a helyszínen egy helyre tartják a ciklust.

Általános típusok

A kerékpárok két általános fajtából állnak: álló és fekvő. A függőleges kerékpárok olyan függőleges helyzetet igényelnek, amely hasonlít egy igazi kerékpárra, ülésekkel, amelyek emelik vagy csökkentik a megfelelő magasságot és a láb beállítását. A lelógó kerékpár kerékpárok alacsonyan fekszenek a talajra, és kissé hátrahagyott testtartást igényelnek. A Cycling-Review.com szerint a kerékpáros trénerek tipikusan háromféle típusú technológiát alkalmaznak a közúti vagy a nyomvonalak kerekek ellenállásának szimulálására. A folyékony oktatók olyan hidraulikus folyadékot használnak, amely vastagabbá válik, miközben felmelegszik, ezáltal növeli a gumiabroncs ellenállóképességét az edzés időtartama alatt. A szél oktatók egy sor fogaskereket használnak a rajongókhoz, amelyek ellenállást és nagyobb légáramlást eredményeznek minden gumiabroncs forgatásával. Ezek általában zajosak. A mágneses oktatók olyan mágnesek sorozatát használják, amelyek feszítik az ellenállókereket, simítva a ferde felületeket.

Különleges képességek

A legtöbb helyhez kötött edzőkerékpárnak elektronikusan ellenőrzött feszültsége és nehézségi szintje van a 15-ös vagy annál nagyobb számban, a Fitnessproposals.com szerint. Az LCD kijelzők lehetővé teszik a szívritmus, a távolsági pedálok és a becsült kalóriák állandó megfigyelését. Vannak, akik előre programozott edzést mutatnak felfelé, lefelé és magas szintű lovas viszonyokra. A kerékpáros oktatóknak nincsenek a kerékpárosok elektronikus felszerelései. A trainerek használják a feszítő kereket a gördülékeny felületek szimulálásához a traktortartó közelében lévő fogantyúk és a kerékpár házának meghúzásával. A trénerek legfőbb jellemzője a tényleges ciklusok használata, amelyet a versenyzők kihasználnak, így tökéletes edzőeszköz az off-season-ban.

Mindegyik előnye

A kerékpárok és a helyhez kötött edzők gyakorlatilag azonos egészségi és gyakorlati haszonnal rendelkeznek, így ugyanazt a kardiovaszkuláris edzést elérhetővé teheti szabadtéri kerékpárokkal. A Fitnessproposals.com megjegyzi, hogy a helyhez kötött kerékpározás a test nagy részét, például a szív, a tüdő, a has, a lábak és a felsőtest számára, edzésprogramot kínál.

Kényelmi szempontok

A krónikus hátsó kényelmetlenségekkel rendelkező kerékpárosok gyakran választják a fekvő kerékpárok lehorgosított tulajdonságait lovaglás céljából, függetlenül attól, hogy helyhez kötött vagy közúti kerékpárokat használnak. Állandó helyhez kötött lovaglás esetén a térdmegvédés a legfontosabb kérdés. A túl alacsony kerékpáros ülések beállítása nem teszi lehetővé a teljes lábbal való elfordulást, és az ülések túl magasak, ha a lábak túlságosan nagyok. Vagy a szélsőség kimerült, fájó vagy sérült térdeket eredményez. Akár egy edzőt vagy egy kerékpárt használ, az ülést úgy állítja be, hogy a lábak csaknem egyenesek legyenek, csak egy kis kanyar a térdben, amikor a lábak a pedálon vannak, ami maximalizálja a kényelmet.