Tünetek a gyomorfekély tüneteiben

A gyomorfekély olyan gyomorfekély, amely a gyomorban fejlődik ki. Bár felnőtteknél gyakoribbak, gyomorfekélyek is kialakulhatnak tizenéveseknél, mivel a gyomorsav mennyisége megnövekszik, vagy csökken a védő nyálkahártya mennyisége a gyomorban. Ezek a gyomorváltozások baktériumokból, például Helicobacter pylori-ból vagy a fájdalomcsillapítók túlzott használatából származhatnak. A cigarettafüst, az alkohol és a stressz szintén hozzájárulhat a gyomorfekély kialakulásához. Annak érdekében, hogy a legjobban kezelje a tinédzserét, ismerje meg a lehetséges fekélyek figyelmeztető jeleit.

Fájdalom és égő

Amikor egy tini panaszkodik a fájdalomtól vagy égéstől, amely a haditengerészet és a mellkasa között jön létre, ez a gyomorfekély jele lehet. A fájdalom és az égés a nyílt fekélyből vagy az irritációból ered, mivel a fekély érintkezésbe kerül a gyomorsavval.

Étvágy és fogyás

A tinédzser étvágyának változása szintén egy fejlődő fekély jele lehet. A fekély irritációja problémákat okozhat az emésztőrendszerben, az emésztést kellemetlenül befolyásolja, vagy csökkentheti a tinédzser étvágyát. Egy másik jel, amelyhez társulhat ez a tünet, ha észreveszi, hogy a tinédzser váratlanul elkezd fogyni.

Stool változtatások

Ha a tinédzser olyan gondokkal küzd, hogy megváltozik a székletében, akkor ez egy gyomorfekély vagy más, potenciálisan súlyos gyomorprobléma jele lehet. A gyomorfekély okozhat tini székletét, hogy sötét fekete színt kapjon, vagy úgy nézzen ki, mintha kátrány borított volna. Sötét vér is előfordulhat a székletben, mivel a fekélyből történő vérzés az emésztőrendszeren és a székletbe jut.

Emésztési zavar

A gyomorfekély emésztési zavart okozhat a tinédzser számára. Például a fekély irritációja hányást okozhat, néha vérrel a hányásban. A hánytatott vér sötétvörös lehet, de fekete is lehet. A fekély különböző mértékű émelygést is okozhat, a tinédzser érzésével, hogy hányni fog, még akkor is, ha semmi sem következik be.