Tüsszögés, orr és könnyű érzékenység gyermeknél

Ha gyermeke olyan tüneteket szenved, amelyek tüsszentést, orrfolyást és fényérzékenységet okoznak, gyakori hideg vagy influenza lehet. Bár ezek a tünetek valószínűleg közös gyermekkori betegségek következményei, fontos, hogy a gyermekét orvoshoz vegye fel, hogy kizárjon valami komolyabbat.

Tüsszögés és fonnyadt orr

Ha gyermeke tüsszög, és orrfolyása van, lehet, hogy allergiás, hideg vagy influenzaszerű. A megfázás jellemzően olyan rhinovírusok által okozott, amelyek áthatolnak a torka és az orr bélésében, irritációt okozva, ami az orrfolyás és tüsszentés eredménye. A tüsszögés a gyermeke módja annak, hogy elutasítsák ezeket az irritáló szereket és kiöblítsék őket a rendszeréből. Ha ezek a tünetek mindig megjelennek, amikor gyermekét egy bizonyos élelmiszertermék vagy bizonyos éghajlatnak teszik ki, vigye el az orvoshoz, hogy alapos allergiavizsgálatot végezzen.

Fényérzékenység

A fényérzékenység olyan gyakori tünet, amely tipikusan azt jelzi, hogy gyermeke migrénes vagy fejfájásban szenved. Ezenkívül a fényérzékenységet túlságosan száraz szemek okozhatják, melyek pirosak és irritálódhatnak. A fényérzékenység súlyosabb betegségek, például a glaukóma vagy a fotofóbia következménye is lehet. Ha gyermeke fényérzékenységet szenved, vigye el az orvoshoz, hogy megbizonyosodjon róla, hogy nem súlyosabb állapotban van.

Több tünet

Ha gyermeke mindhárom tünetből szenved, akkor valószínűleg gyakori hideg irritációt okoz a gyermek testének több részében, beleértve az orrot és a szájat is. Ezenkívül a szemérzékenység a gyermek érzékenységének közvetlen oka lehet. A fejfájás a hideg vagy az influenza normális tünete, amely közvetetten a gyermek érzékenységét okozhatja.

Vigyázat

Míg a tüsszögés és a könnyezõ érzékenységgel párosodó orrpopuláció gyakran enyhe betegség vagy betegség tünetei, továbbra is szigorúan ellenõrizze gyermeke egészségét. Ha a tünetek 24 óra alatt romlanak, vigye gyermekét gyermekorvosához, és írja le az összes olyan tünetet, amelyet tanúskodott. Míg a fényérzékenység általában jóindulatú tünet, akkor is valami komolyabb következmény lehet, mint például agydaganat vagy neurológiai rendellenesség, amelyet haladéktalanul diagnosztizálni kell.